Hedegaard bringer EU tættere på 30 procent

KLIMAUDSPIL: Connie Hedegaard præsenterede onsdag en ny konsekvensanalyse fra EU-Kommissionen. EU's CO2-mål skal til debat, og det vækker glæde hos Greenpeace og Dansk Energi.
Connie Hedegaard fremlagde onsdag en analyse, som viser, at det er væsentlig billigere at øge reduktionen af CO2 i EU end tidligere antaget.
Connie Hedegaard fremlagde onsdag en analyse, som viser, at det er væsentlig billigere at øge reduktionen af CO2 i EU end tidligere antaget.Foto: flickr.com
Tyson W. LyallPeter Baggesgaard Hansen

Jeg synes, at man skulle lave en coalition of the willing, hvor man går sammen med de lande, der er parate til at påtage sig en større reduktion end 20 procent i 2020. Det ville være en fantastisk god allieret for Hedegaard til at presse de store lande, til at presse EU og til at presse den globale udvikling i den rigtige retning

Ole Hækkerup
Energiordfører for Socialdemokraterne
Fakta
EU's miljøministre ventes at skulle diskutere Kommissionens rapport 11. juni og EU's stats- og regeringsledere d. 17. og 18. juni.

EU's klimakommissær Connie Hedegaard lægger op til fornyet debat om EU's målsætning for CO2-reduktion i 2020. Onsdag præsenterede hun en ny rapport fra EU-Kommissionen, der sætter fokus på EU's nuværende målsætning om 20 procents CO2-reduktion i 2020.

Billigere end beregnet
Connie Hedegaard og EU-Kommissionen har udarbejdet et regnestykke, der viser, at det ikke bliver nær så dyrt som hidtil antaget, hvis EU vælger at hæve den nuværende målsætning til 30 procent.

Rapporten viser, at den økonomiske krise og faldende produktion har dæmpet EU's energiforbrug og CO2-udledninger og dermed gjort det meget billigt at hæve ambitionsniveauet til 30 procent. Det vurderes således, at omkostningerne ved at opfylde 20 procent-målet i 2020 er hele 22 mia. euro mindre end beregnet i 2008.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00