Her er Socialdemokratiets største økonomiske støtter

Flere fagforbund er at finde på listen over Socialdemokratiets største økonomiske bidragsydere i valgåret 2022. Og i alt modtog statsministerpartiet bidrag på 22,4 millioner kroner. Få overblikket her.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Ikke overraskende var det hovedsageligt faglige organisationer, der var blandt Socialdemokratiets største økonomiske bidragsydere i valgåret 2022.

Det fremgår af Socialdemokratiets partiregnskab for 2022, hvor partiet skal offentliggøre navnene på donorerne bag alle økonomiske bidrag over 22.200 kroner.

Også partiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK, hvor medlemmer mod et kontingent på 20.000 kroner kan få adgang til møder med ministre og folketingsmedlemmer, bidrog til partikassen i 2022.

Til gengæld er hverken Dansk Industri eller Dansk Erhverv, som ellers har støttet en lang række af Folketingets partier, at finde på listen. Tilbage i 2019, der som bekendt også var et valgår, støttede Dansk Erhverv ellers Socialdemokratiet.

Læs også

Socialdemokratiet oplyser ikke, hvor mange penge hver donor har bidraget med. Men i alt har partiet modtaget 19.707.918 kroner fra organisationer, virksomheder, foreninger og fonde.

Derudover har partiet fået bidrag fra privatpersoner på 554.767 kroner. Og endelig har S fået 2.118.432 kroner i partiskat fra partiets folketingsmedlemmer.

Som Altinget for nyligt kunne beskrive, modtog Venstre i alt 24.196.697 kroner i bidrag, mens det tredje regeringsparti, Moderaterne, har valgt ikke at offentliggøre, hvor meget partiet har modtaget i støtte, og hvem der har støttet.

Altinget har her samlet et overblik over de organisationer og virksomheder, der i 2022 har støttet Socialdemokratiet med mere end 22.200 kroner.

  • Danske Rederier
  • Dansk Arbejdsgiverforening
  • Fødevareforbundet NNF
  • Den Erhvervspolitiske Valgfond S/I
  • Blik og Rørarbejderforbundet
  • Dansk Metal
  • Fagforbundet 3F
  • Erhvervsforum Vækst DK

Socialdemokratiet har derudover fået stillet mødefaciliteter til rådighed af HK til en samlet værdi af cirka 85.000 kroner.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00