Høegh forbereder EU-formandskab

EU: Fødevareminister Henrik Høegh (V) mødtes onsdag med sine kolleger fra Polen og Cypern for at forberede det trio-formandskab, der begynder 1. juli, hvor Polen overtager EU-formandskabet.
Den polske viceminister Jaroslaw Wojtowicz, fødevareminister Henrik Høegh og Cyperns landbrugsminister Demetris Eliades.
Den polske viceminister Jaroslaw Wojtowicz, fødevareminister Henrik Høegh og Cyperns landbrugsminister Demetris Eliades.Foto: Karin Møller-Olsen, Fødevareministeriet
Peter Baggesgaard Hansen
Fakta

Foreløbige datoer for rådsmøder mellem EU's fødevare- og landbrugsministre under det danske EU-formandskab, første halvår 2012:

  • 23-24 januar
  • 23-24 februar
  • 19-20 marts
  • 26-27 april
  • 14-15 maj
  • 18-19 juni

Kilde: Udenrigsministeriet

Fødevareminister Henrik Høegh (V) mødtes onsdag for tredje gang med sine kolleger fra Polen og Cypern, som skal sidde for bordenden som formænd for EU's landbrugs- og fiskeriministre henholdsvis før og efter Danmark.

Det var tredje gang, der var møde mellem de tre lande, som fra 1.juli indgår i det såkaldte trio-formandskab, og første gang mødet var på dansk grund. Fødevareminister Henrik Høegh forklarer, at der venter store politiske opgaver, som derfor kræver tæt samarbejde mellem de tre lande:

"Med et program, der indeholder reformer af både landbrugs- og fiskeripolitikken, er det to meget store udfordringer, som vi i det såkaldte trio-formandskab skal forberede, forhandle og forhåbentligt afslutte. Derfor var det fint at mødes i dag med mine kollegaer fra Polen og Cypern for at diskutere, koordinere og afstemme vores forventninger til det næste halvandet års vigtige politiske arbejde", siger fødevareminister Henrik Høegh.

0:000:00