Høegh: Vi skal informere bedre om EU-ordning

SAMRÅD: Når Danmark sidste år måtte returnere 80 millioner ubrugte naturstøttekroner til EU, skyldes det ifølge fødevareminister Henrik Høegh (V), at landmændene er blevet utilstrækkeligt informeret.
Fødevareminister, Henrik Høegh (V), beklager, at landmændene er blevet utilstrækkeligt informeret om EU-ordning, hvor de kan søge støtte til naturtiltag.
Fødevareminister, Henrik Høegh (V), beklager, at landmændene er blevet utilstrækkeligt informeret om EU-ordning, hvor de kan søge støtte til naturtiltag.
Anne Burlund

Det er rigtigt ærgerligt, at det ikke blev til mere i 2010. Det skyldes blandt andet, at det er en forholdsvis ny ordning, som landmænd og konsulenter skal lære at kende.

Henrik Høegh (V)
Fødevareminister

Fødevareministeriet har været for dårlige til at informere om en ny ordning, hvor landmænd kan søge EU-støtte til miljøtiltag. Det erkendte fødevareminister, Henrik Høegh, på et samråd i Folketingets Miljøudvalg onsdag.

Samrådet var indkaldt af Per Clausen (EL), der ville have ministeren til at redegøre for, hvorfor Danmark i 2010 måtte returnere 80 millioner ubrugte støttekroner til EU, som Altinget kunne afsløre i januar. Henrik Høegh beklagede på samrådet, at alle pengene ikke var blevet brugt:

"Det er rigtigt ærgerligt, at det ikke blev til mere i 2010. Det skyldes blandt andet, at det er en forholdsvis ny ordning, som landmænd og konsulenter skal lære at kende. Det danske artikel 68-program blev godkendt relativt sent, så vi har kun haft en kort periode til at gøre opmærksom på ordningerne. Men fremadrettet skal vi i Fødevareministeriet blive bedre til at formidle det gode budskab," sagde Henrik Høegh.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00