Jersilds EU-program indstillet til Cavlingpris

PRIS: Jens Olaf Jersild og de andre journalister på DR's "Europa eller kaos?" er blevet indstillet til en Cavlingpris for deres dækning af EU på TV.
Morten Øyen

DR's EU-program "Europa eller kaos?" med journalist Jens Olaf Jersild i spidsen er blevet indstillet til Calvlingsprisen for sin dækning af EU. Programmet er blandt 45 projekter, der er blevet foreslået, og nu skal Cavling-komiteen - med formand Kurt Strand - inden 10. december finde frem til, om programmet også skal nomineres til prisen.

Det er lektor og studieleder for journalistik ved Roskilde Universitet Mark Blach-Ørsten, der har indstillet journalisterne på "Europa eller kaos?".

I hans begrundelse hedder det:

"'Europa eller kaos?' bryder helt afgørende med denne traditionelle dækning ved i stedet at fokusere på den politiske dagsorden i Bruxelles. Dermed sættes fokus på de væsentligste emner på den europæiske dagsorden, samtidig med at den danske dagsorden får nogle tiltrængte internationale perspektiver.

Dette sker på et tidspunkt, hvor den økonomiske krise er ved at skabe rammerne for et helt nyt EU med bankunion m.m. Programmet har formået både at informere og at debattere levende om komplicerede emner, der er af væsentlig betydning for samfundet; emner, der samtidig er nedprioriteret i de fleste andre medier. 'Europa eller kaos?' har skabt en ny politisk tv-journalistik med europæisk fokus og bør, efter min mening, belønnes for dette." 

Den 4. januar 2013 vil den officielle prisuddeling finde sted. Det bliver første år, hvor prisen ikke overrækkes i Journalisternes Hus på Gl. Strand i København, men i Rundetårn - overrækkelsen forbliver dog stadig i København.

Det er også nyt, at vinderne af 2012's Cavlingpris først bliver offentliggjort ved selve prisoverrækkelsen - og ikke som sædvanlig flere dage i forvejen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Olaf Jersild

Studievært, DR
journalist (DJH 1982)

0:000:00