Johnson foreslår ændring af Brexit-aftale: Nordirland skal forblive en del af det indre marked

BREXIT: Storbritannien har onsdag sendt sit bud på et kompromis, der skal fjerne det irske backstop fra udtrædelsesaftalen. EU kalder forslaget for et positivt fremskridt, men understreger, at der stadig er problematiske punkter, der kræver mere arbejde.

Under sin tale ved de britiske konservatives partikongres i Manchester lagde Boris Johnson især vægt på, at nu skal EU også vise vilje til at indgå et kompromis.
Under sin tale ved de britiske konservatives partikongres i Manchester lagde Boris Johnson især vægt på, at nu skal EU også vise vilje til at indgå et kompromis.Foto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

BRUXELLES: Under 30 dage før briterne skal forlade EU-samarbejdet, har den britiske premierminister, Boris Johnson, onsdag sendt et brev til EU, hvori han præsenterer et officielt forslag til en ændring af skilsmisseaftalen.

I brevet, der er stilet til kommissionsformand Jean-Claude Juncker, foreslår Boris Johnson, at Nordirland efter briternes udtrædelse fortsat skal være en del af EU’s indre marked for varer. 

Det skal forhindre en hård grænse til naboen Irland, der fortsat er medlem af EU, og skal dermed være en erstatning for det irske backstop, der har mødt megen modstand i det britiske parlament.

0:000:00