Joker og et glædeligt gensyn: Her er de vigtigste kommissærer for fødevareerhvervet 

UDNÆVNELSER: EU-Kommissionen har sat navne på de nye kommissærer. Se her, hvem du skal holde øje med, og hvilke centrale opgaver de er pålagt.

Den afgående landbrugskommissær Phil Hogan (th.) bliver ny handelskommissær, hvor han får ansvar for en handelsaftale med briterne efter et Brexit. Her ses Phil Hogan med EU's chefforhandler for Brexit, Michel Barnier.
Den afgående landbrugskommissær Phil Hogan (th.) bliver ny handelskommissær, hvor han får ansvar for en handelsaftale med briterne efter et Brexit. Her ses Phil Hogan med EU's chefforhandler for Brexit, Michel Barnier.Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Nogle gange kan det være meget godt at sætte ræven til at vogte gæs, forstået på den måde at hvis man gerne vil fremme en dagsorden i et land, så er det måske ikke så tosset at have en polsk kommissær, der også hjemme i landet vil fortælle om mulighederne på bæredygtighedsområdet i EU’s landbrugspolitik.

Anders Ladefoged
Underdirektør, DI

Generelt har Danmark haft mere fokus på eksport og global konkurrence end polakkerne, men vi håber, det her er et af de områder, hvor han vil tage Phil Hogans tilgang til sig.

Niels Lindberg Madsen
EU-politisk chef i Landbrug & Fødevarer

Det er med en vis vemod, at danske landmænd må sige farvel til den afgående landbrugskommissær i EU, Phil Hogan.

Erhvervet har været stor fan af ireren, der har kørt en linje med fokus på afbureaukratisering, liberalisering og frihandel.

Men efter tirsdagens præsentation af kommissionsformand Ursula van der Leyens bud på en ny EU-Kommission står det klart, at det ikke bare bliver et farvel, men også et gensyn med Phil Hogan.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00