Kjer: Politisk ansvar for EU-implementering har manglet

EU-REGLER: Ansvaret for overimplementering af EU-lovgivning har i høj grad ligget hos embedsmændene, og der har ikke været nok politisk bevågenhed, mener miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der derfor indfører regler om åbenhed.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Lise-Lotte Skjoldan

Jeg tror, at det i virkeligheden er gjort i en god mening. Man sidder med sit faglige kendskab og viden på området og tænker: ”Hvis vi lige gør det her, så opnår vi lidt bedre beskyttelse.” Og al respekt for det. Problemet er bare, at der bliver lagt vægt på den faglige vinkel uden skelen til den samfundsøkonomiske konsekvens.

Eva Kjer Hansen
Miljø- og fødevareminister

Når EU-direktiver skal omdannes til danske regler, sker det i ni ud af ti tilfælde gennem bekendtgørelser i ministerierne.

Konsekvensen er, at det bliver embedsmænd, der implementerer EU-lovgivningen uden særlig meget bevågenhed fra politikere, borgere og virksomhed. Det mener miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

I sidste uge sendte hun derfor nye retningslinjer ud til sine embedsmænd, hvor det blev slået fast, at det fremover klart skal fremgå, hvilke dele af ministeriets lovgivning der er en implementering af EU-regler, og hvilke dele der går længere end det, som EU påkræver.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024