Kjer efter møde med Kofod: Send ministre hjem ved ændringer i EU-forhandlinger

MANDAT: Sker der ændringer i forhandlingerne i EU, bør regeringens ministre fremover vende hjem til Folketinget og justere deres forhandlingsmandat. Sådan lyder det fra Europaudvalgets formand, Eva Kjer Hansen (V), der mener, at en klarere proces om mandaterne vil styrke tilliden mellem udvalget og ministrene.

I dag er det en sjældenhed, at ministrene kommer tilbage til udvalget og justerer på deres forhandlingsmandat, og det ser Europaudvalgets formand, Eva Kjer Hansen (V), gerne, at der bliver ændret på.
I dag er det en sjældenhed, at ministrene kommer tilbage til udvalget og justerer på deres forhandlingsmandat, og det ser Europaudvalgets formand, Eva Kjer Hansen (V), gerne, at der bliver ændret på.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Regeringens ministre bør fremover vende tilbage til Folketinget, hvis forhandlingerne i EU-regi udvikler sig i en ny retning.

Sådan lyder det fra Europaudvalgets formand, Eva Kjer Hansen (V).

Hun mødtes torsdag med udenrigsminister Jeppe Kofod (S) for at drøfte, hvordan tilliden mellem folketingsmedlemmerne i udvalget og regeringen kan forbedres.

0:000:00