Om  
Pernille Weiss
Søren Pape Poulsen

Pape opfordrer Pernille Weiss til at trække sig fra EU-Parlamentet efter anklager om mobning

Konservative vrager Pernille Weiss som EP-kandidat. Intern rapport konkluderer, at hun har været skyld i et dårligt psykisk arbejdsmiljø i Europa-Parlamentet.

Pernille Weiss har siddet i Europa-Parlamentet siden 2018. 
Pernille Weiss har siddet i Europa-Parlamentet siden 2018. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Når vælgerne om et år skal sætte kryds til europaparlamentsvalget, bliver det uden Pernille Weiss i toppen af Konservatives liste.

Det konservative medlem af Europa-Parlamentet er blevet skrottet som kandidat for partiet. Det har et enigt forretningsudvalg besluttet, skriver Konservative i en pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet på baggrund af en intern undersøgelse af arbejdsforholdene på Pernille Weiss’ kontor i parlamentet. Den konkluderer, at Pernille Weiss har været skyld i et belastet psykisk arbejdsmiljø, fortæller flere tidligere medarbejdere.

"Der er bred enighed om, at vi ikke genopstiller Pernille Weiss til næste europaparlamentsvalg. Beslutningen er truffet alene på baggrund af hendes opførsel overfor hendes tidligere medarbejdere i Bruxelles," udtaler partiformand Søren Pape Poulsen (K) i pressemeddelelsen. 

Læs også

Pape har desuden opfordret Pernille Weiss til at trække sig fra Europa-Parlamentet straks. Det siger han i et interview med TV 2 News. 

"Jeg synes, det ville være det rigtige at gøre i den situation her," siger han til tv-stationen og tilføjer:

"Indtil videre har vi ikke fået noget svar. Et samlet forretningsudvalg var i morges til møde med Pernille og meddelte hende beslutningen. Det har vi ikke fået noget svar på, og jeg synes, det er helt fint, at man lige har brug for at tænke sig om."

En række tidligere medarbejdere fortæller i undersøgelsen om en række konkrete episoder og bruger ord som 'mobning', 'ydmygelser' og 'at føle sig truet'. Der ingen, der modsiger hinanden, og alle beretningerne er samstemmende, lyder det i pressemeddelelsen.

Arbejdsmiljøet har ført til en række stress-relaterede sygemeldinger og opsigelser blandt de tidligere medarbejdere.

"At være ansvarlig chef og have skabt et dårligt og alvorligt belastet arbejdsmiljø er ikke forenligt med at genopstille som kandidat," konkluderer forretningsudvalget.

Den 55-årige Pernille Weiss har siddet i Europa-Parlamentet siden 2018, hvor hun sidder i den største gruppe, konservative EPP, som den eneste dansker. 

Beslutningen betyder også, at partiet skal vælge en ny spidskandidat til det kommende valg. Det sker i forbindelse med Konservatives landsråd, som finder sted i september 2023, oplyser partiet. Og det bliver ikke et navn fra den nuværende folketingsgruppe, tilføjer partiet i pressemeddelelsen.

Altinget forsøger at få en kommentar fra Pernille Weiss. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024