Om  
Kristian Jensen
Lars Aagaard Møller

Kristian Jensen forlader Udenrigsministeriet – skal være lobbyist for energisektoren

Den tidligere udenrigsminister skal være direktør for ny fusioneret energi-organisation. Dermed forlader han den politisk udpegede post som særlig repræsentant.

"Jeg er glad og stolt over, at kunne tiltræde som administrerende direktør for Green Power Denmark," siger Kristian Jensen i pressemeddelelsen.
"Jeg er glad og stolt over, at kunne tiltræde som administrerende direktør for Green Power Denmark," siger Kristian Jensen i pressemeddelelsen.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Kristian Jensens karriere som diplomat blev kort. Den tidligere Venstre-politiker forlader Udenrigsministeriet for at blive direktør for den fusionerede energiorganisation Green Power Denmark, der omfatter Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Det bekræfter organisationen i en pressemeddelelse, som blev udsendt kort efter, at Altinget kunne berette om jobskiftet. 

"Jeg er glad og stolt over, at kunne tiltræde som administrerende direktør for Green Power Denmark. Intet er vigtigere lige nu end at sætte tempo på den grønne omstilling og elektrificeringen, og det er kernen i Green Power Denmarks arbejde. Det er på alle måder et drømmejob," siger Kristian Jensen i pressemeddelelsen

Kristian Jensen tiltrådte i sommeren 2021 som særlig repræsentant for Danmark med en mission om at sikre en dansk plads i FN's Sikkerhedsråd.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00