Kristian Knudsen har som EU-chef haft sager om alt fra chikane til korruption. Nu stopper han karrieren

Mobning. Korruption. Udfordringer med rekruttering og geografisk ubalance. De seneste otte år har den danske generaldirektør for personalet i Europa-Parlamentet haft sit at se til. Altinget har interviewet Kristian Knudsen, der i slutningen af maj går på pension efter 30 år i EU-systemet. 

Kristian Knudsen har siden 2016 været direktør for generaldirektoratet for personale i Europa-Parlamentet, hvor en mærkesag har været at få en bedre repræsentation af ansatte fra EU-landene. 
Kristian Knudsen har siden 2016 været direktør for generaldirektoratet for personale i Europa-Parlamentet, hvor en mærkesag har været at få en bedre repræsentation af ansatte fra EU-landene. Foto: Europa-Parlamentet
Sine Riis Lund

Kristian Knudsen var en blandt mange euforiske unge, der natten mellem 1989 og 1990 fejrede nytår ved Brandenburger Tor i Berlin.

Mindre end to måneder før var Berlinmuren faldet, og byporten var blevet et symbol på både den tyske og europæiske genforening.

En begivenhed, der lå i Kristian Knudsens baghoved, da han som ansat i Europa-Parlamentet knap 15 år senere var med til at byde ti nye medlemsstater såsom Polen, Tjekkiet, Cypern og Estland velkommen i det europæiske fællesskab.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00