Se debatarrangementet: Kan – og vil – EU forsvare sine demokratiske værdier?

TV: Snart kan Danmark gennem 50 års medlemskab fejre guldbryllup med EU, og derfor rejser der sig nogle mere centrale spørgsmål end for eller imod: Hvad vil vi med EU? Hvordan varetager vi bedst vores interesser i EU? Og hvordan skal EU forholde sig til nogle af de globale udfordringer, som EU står overfor? Se, hele arrangementet i videoen.

EigtvedsDialogerne – som har til formål at styrke den danske europapolitiske debat – har samlet en række EU-eksperter og centrale samfundsaktører for at tage hul på en sådan debat. Drøftelserne, som blandt andet vil kunne spille ind i den kommende konference om Europas fremtid, indledes med en debat om hvilken rolle, EU’s værdier spiller i EU-samarbejdet, og hvad EU og dets medlemslande kan gøre for at forsvare dem. 

Program for dagen 18. september 2020

14.00: Udenrigsministeren byder velkommen

14.05: Timothy Snyder, forfatter og professor i historie ved Yale University: Fra demokrati til diktatur? Efterfulgt af Q&A. (sprog: Engelsk)

14.35: Vibe Termansen, forfatter og analytiker ved DEO: Den demokratiske udvikling i Centraleuropa frem til i dag. 

14.40: Uffe Ellemann-Jensen, forhenværende udenrigsminister: Hvad betyder demokratiske værdier såsom frihed for EU-samarbejdet?

14.45: Poul Skytte Christoffersen, tidl. fast repræsentant ved EU og tidl. bestyrelsesformand for bl.a. Tænketanken Europa: Hvad kan - og vil – EU gøre for at forsvare sine demokratiske værdier?

14.50: Q&A

15.50: Afrunding ved udenrigsministeren

Moderator på debatten er Jakob Nielsen, Chefredaktør på Altinget

 

Altinget er medvært på Udenrigsministeriets arrangement

Forrige artikel EU-kommissær iskold over for dansk ønske om modtagecentre uden for EU: ”Vi kommer aldrig til at eksportere retten til asyl” EU-kommissær iskold over for dansk ønske om modtagecentre uden for EU: ”Vi kommer aldrig til at eksportere retten til asyl” Næste artikel Det sker i EU: Europas asylpolitik tilbage på toppen af dagsordenen Det sker i EU: Europas asylpolitik tilbage på toppen af dagsordenen