Løkkegaard forsøger at bryde konservativt magtmonopol i Gentofte: "Hvis miraklet sker, stopper jeg i Europa-Parlamentet"

Venstres Morten Løkkegaard er partiets spidskandidat i Gentofte og den eneste af de siddende EU-parlamentarikere, der går efter et dobbeltmandat ved kommunalvalget. Han kalder sit lokale engagement et supplement til EU-jobbet, men ville vælge borgmesterposten over EU, hvis det mod alle odds blev en mulighed.

Morten Løkkegaard har ene mand repræsenteret Venstre i Gentofte kommunalbestyrelse de seneste fire år.
Morten Løkkegaard har ene mand repræsenteret Venstre i Gentofte kommunalbestyrelse de seneste fire år.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Det var jordens dårligst skjulte hemmelighed, at EU-parlamentariker Morten Løkkegaard (V) i 2017 mest stillede op til kommunalvalget i Gentofte for med lidt kendiseffekt at forsøge at lokke nogle flere stemmer til Venstre for at hjælpe partiets spidskandidat Louise Feilberg.

Han havde ikke lige regnet med, at det var ham, der endte med at blive partiets eneste medlem af kommunalbestyrelsen, da de sidste stemmer var talt op nord for København.

Fire år senere står han selv øverst på Venstres liste ved tirsdagens kommunalvalg – også selv om han i mellemtiden er blevet genvalgt til Europa-Parlamentet og sidder som formand for Venstres firemandsdelegation i Bruxelles og Strasbourg og som næstformand i den liberale gruppe, Renew.

0:000:00