Om  
Martin Henriksen

Martin Henriksen overvejer at gå efter formandsposten i Nye Borgerlige

Efter Pernille Vermunds chokerende melding, om at hun vil nedlægge Nye Borgerlige, melder partiets EP-spidskandidat sig på banen som ny formand.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Nye Borgerliges spidskandidat til EP-valget i 2024, Martin Henriksen, lufter nu tanker om at være formand for Nye Borgerlige, og dermed holde partiet i live. 

Det fortæller han til DR.

"Der er venlige sjæle, der har spurgt mig. Så skylder man at tænke over det, når folk spørger i den retning. Man skal værdsætte, når nogen mener, man kan løfte en opgave. Så selvfølgelig overvejer jeg det. Men det er ikke ens betydende med, at jeg gør det," siger han til DR. 

Læs også

Det sker, efter at partiformand Pernille Vermund onsdag meddelte, at folketingsgruppen nedlægges, og der indstilles til partiets hovedbestyrelse, at Nye Borgelige opløses.

Martin Henriksen fortalte onsdag, at han intet vidste om partiets opløsning. Det sagde han til Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

Planerne for en eventuel opløsning af Nye Borgerlige skal diskuteres på et hovedbestyrelsesmøde 27. januar

Læs også

Det betyder, at Martin Henriksen og hans støtter skal overbevise partiets hovedbestyrelse om ikke at følge Pernille Vermunds indstilling.

I oktober 2023 blev Martin Henriksen præsenteret som Nye Borgerliges spidskandidat til Europa-parlamentsvalget i 2024. Han meldte sig ind i partiet i sommeren 2023.

Martin Henriksen var medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti i perioden fra 2005 til 2019, men han meldte sig ud af partiet, efter et nederlag til Morten Messerschmidt i et formandsopgør i 2022. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

0:000:00