Om  
Mette Bock

Mette Bock officielt valgt som EP-spidskandidat

Kulturminister Mette Bock (LA) er lørdag 22. september officielt blevet valgt som Liberal Alliances spidskandidat ved valget til Europa-Parlamentet til maj næste år.

Nikolai Evereth Hansen

Kulturminister Mette Bock (LA) er officielt blevet valgt som spidskandidat til næste års valg ved Europa-Parlamentet.

Det skriver partiet på sin twitter-profil.

Liberal Alliances hovedbestyrelse indstillede i sidste uge kirke- og kulturminister Mette Bock som partiets spidskandidat til europaparlamentsvalget i maj 2019. 22. september blev hun så officielt valgt, da Liberal Alliance samledes til Liberal Fridag på Fyn. 

Ministeren siger ifølge Altinget, at hun ikke kan forestille sig et mere interessant tidspunkt at bevæge sig ind i EU-politik på.

"Europa står i en skæbnetime. Vi har Brexit og en Trump, som vender ryggen til Europa. Vi har østeuropæiske medlemslande, som knægter fundamentale politiske rettigheder. Vi har en kæmpestor migrationsudfordring og sydeuropæiske landes økonomier, der ligger i ruiner. Så det er lige nu, at vi skal finde ud af, hvad det her fællesskab skal koncentrere sig om, og hvad der skal overlades til medlemslandene," siger Mette Bock.

Læs også: Liberal Alliance udpeger kulturminister til EP-spidskandidat

Mette Bock blev udnævnt til kirke- og kulturminister i forbindelse med VLAK-regeringens etablering 28. november 2016 og har i sine snart to år sat gang i historiske reformer samt ledet medieforhandlingerne til den største besparelse på DR nogensinde.

Der bliver 14 danske pladser at kæmpe om ved næste valg til Europa-Parlamentet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Bock

Sognepræst, Horsens Provsti, tv-vært, Dk4, fhv. kultur- og kirkeminister og MF (LA)
cand.phil. i filosofi (Odense Uni. 1982), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1986)

0:000:00