Mette Frederiksen besøger Macron: Migration og asyl er på dagsordenen

STATSBESØG: Statsminister Mette Frederiksen besøger Frankrigs præsident, Emmanuel Macron. De to ledere skal blandt andet drøfte regeringens ønske om et nyt asylsystem.

18. november rejser statsminister Mette Frederiksen (S) til Paris for at mødes med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse

Besøget skal blandt andet handle om europa- og sikkerhedspolitik. Herunder migration samt forberedelserne til det kommende Nato-topmøde i London.

"Jeg ser frem til et godt og produktivt møde med min franske kollega, præsident Macron. Jeg vil benytte anledningen til at præsentere den franske præsident for regeringens ønske om at skabe et nyt asylstem, der er både retfærdigt og humant. Det har vi brug for," siger statsminister Mette Frederiksen i pressemeddelelsen og fortsætter:

"I mine øjne er det især emner som migration, klima og social dumping, der står helt centralt. Jeg ser frem til en god drøftelse af, hvordan Danmark og Frankrig kan arbejde endnu tættere sammen om at præge det europæiske arbejde på disse helt afgørende dagsordener."

Sidste gang Emmanuel Macron mødtes med Danmarks statsminister var i august 2018, hvor forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (S) og Macron diskuterede forsvarspolitik og EU, herunder det danske forsvarsforbehold.

I forbindelse med Mette Frederiksens besøg hos den franske præsident vil der være pressemøde i Élyséepalæet, som er præsidentens kontor og residens i Paris.

Forrige artikel EU's udenrigsministre tager afgørende skridt i retning af Tyrkiet-sanktioner EU's udenrigsministre tager afgørende skridt i retning af Tyrkiet-sanktioner Næste artikel CBS åbner EU-støttet center CBS åbner EU-støttet center
Det sker i EU: Fiskekvoteforhandlinger og valg af EU-ombudsmand

Det sker i EU: Fiskekvoteforhandlinger og valg af EU-ombudsmand

OVERBLIK: Der er to ministerrådsmøder på programmet, før EU-systemet går på ferie. Og så skal europaparlamentarikerne både vælge en ny ombudsmand og fejre Lissabon-traktatens 10-års jubilæum. Få overblik over den kommende uge i EU.