Om  
Jens-Peter Bonde

Mindeord: Fhv. MEP Jens-Peter Bonde (73) af Drude Dahlerup og Niels I. Meyer

Fhv. medlem af Europa-Parlamentet Jens-Peter Bonde, Bagsværd, er død, 73 år gammel, og i den anledning skriver de tidligere kolleger i JuniBevægelsen Drude Dahlerup og Niels I. Meyer mindeord.

Redaktionen

At arbejde så tæt sammen med Jens-Peter Bonde, som vi har gjort gennem 10 år i JuniBevægelsen, har været spændende, inspirerende – og arbejdskrævende.

For altid kom Jens-Peter med en ny plan, nye pamfletter, der skulle skrives, nye sager, som skulle oparbejdes, nye organisationer og nye aviser, som skulle igangsættes. En af vores forcer blev, at vi altid tidsmæssigt var et ben foran de andre, takket være Jens-Peter.

Det var ved et havebord uden for den meyerske sommerbolig på Romsø, at Jens-Peter, Else Hammerich og vi udviklede ideen om at skabe JuniBevægelsen for at fastholde det danske nej til Maastricht-traktaten i 1992, og dermed modstanden mod unionsopbygningen. Og ved det følgende valg til EU-Parlamentet i 1994 fik bevægelsen tre mandater med Jens-Peter i spidsen - samme mandattal som de danske socialdemokrater.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00