Overblik: Det mener aktørerne om digital udvikling i EU

DEBAT: Debatten om digital udvikling på europæisk plan viser, at både aktører og politikere kalder på regulering, hvor etik og beskyttelse er i fokus. Læs debattens vigtigste pointer her.

Hensyn til etik og personfølsomme data kan udgøre en konkurrencefordel for EU. Det peger flere på i debatten om digital udvikling i Europa.
Hensyn til etik og personfølsomme data kan udgøre en konkurrencefordel for EU. Det peger flere på i debatten om digital udvikling i Europa.Foto: Colourbox
Sara Fleckner Vilstrup

Den nye kommission har sat den digitale dagsorden højt. Blandt de områder, som kommissionsformand Ursula von der Leyen vil kigge på som noget af det første, er kunstig intelligens.

Dertil er Margrethe Vestager udpeget til endnu en periode som konkurrencekommissær. I den seneste periode har hun gjort sig særligt bemærket ved at udstede store bøder til techvirksomheder som Google og Apple.

Ud over posten som konkurrencekommissær er Margrethe Vestager udnævnt som næstformand for Kommissionen med ansvar for at føre tilsyn med digital politik.

0:000:00