Parlamentarikere: Giv virksomheder større bøder for at svigte kædeansvar

Europa-Parlamentets juridiske udvalg spiller ud med en skrappere version af de såkaldte due diligence-regler for virksomheder.

I udkanten af Dhaka stod byggekomplekset Rana Plaza, hvor tøj til flere vestlige mærker blev produceret under kummerlige forhold, indtil kollapset i 2013. Her besøger et familiemedlem til en af de over 1.000 dræbte stedet seks år efter ulykken. 
I udkanten af Dhaka stod byggekomplekset Rana Plaza, hvor tøj til flere vestlige mærker blev produceret under kummerlige forhold, indtil kollapset i 2013. Her besøger et familiemedlem til en af de over 1.000 dræbte stedet seks år efter ulykken. Foto: Munir Uz Zaman/AFP/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Bøder på mindst fem procent af virksomheders globale omsætning, flere virksomheder underlagt reglerne og færre undtagelser for den finansielle sektor.

Sådan lyder nogle af hovedtrækkene i Europaparlamentets juridiske udvalgs udspil til regler om kædeansvar for virksomheder.

"Det er et stort skridt mod en europæisk lov, der slår fast, at det at drive forretning i det 21. hundrede betyder, at man skal drive forretning ansvarligt," lyder det fra den hollandske socialdemokrat Lara Wolters, hovedrapportør på lovforslaget.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00