Partistifter reagerer på Paludans EU-kandidatur: "Paludan er en idiot"

Medstifter af svenske Folklistan reagerer kraftigt på, at Rasmus Paludan har opstillet sig som kandidat til EU-valget på det partiets åbne liste. "Men det er en åben liste, og selv en idiot kan stille op," siger medstifter Jan Emanuel.

Til det kommende EU-valg kan svenskerne stemme på Rasmus Paludan, der stiller op for nystiftede Folklistan. Men det bliver uden partiledelsens velsignelse. "Paludan er en idiot, der får folk til at gøre idiotiske ting," siger partistifter.
Til det kommende EU-valg kan svenskerne stemme på Rasmus Paludan, der stiller op for nystiftede Folklistan. Men det bliver uden partiledelsens velsignelse. "Paludan er en idiot, der får folk til at gøre idiotiske ting," siger partistifter.Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix / Jonas Ekstromer/TT/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen HansenAxel Hyttnäs Telin

Den gik ikke til det danske folketingsvalg, og nu ser det ud til, at Rasmus Paludan har fået en udfordrende start på sit politiske liv i Sverige.

Paludan har nemlig skrevet sit navn på nystiftede svenske Folklistans åbne liste til europaparlamentsvalget i juni, bekræfter den svenske valgmyndighed over for Altinget.

Det betyder, at han er opstillet, men uden partiets samtykke.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00