Professionshøjskoler savner dialog om mulige besparelser på internationale studerende

EU-SU: Det stigende beløb til SU, der går til internationale studerende kan betyde yderligere dimensioneringer på landets uddannelser. Rektor på UCN siger nu, at udviklingen er sket som følge af politiske ønsker, og at kapacitet og værdi kan gå tabt, hvis der skæres i engelsksprogede uddannelser.

Professionshøjskolerne har arbejdet på at trække flere internationale studerende til, fordi det giver værdi. Nu frygter de, at stigningen i SU-udgifter til studerende fra EU-lande kan betyde dimensionering af engelsksprogede uddannelser.<br>
Professionshøjskolerne har arbejdet på at trække flere internationale studerende til, fordi det giver værdi. Nu frygter de, at stigningen i SU-udgifter til studerende fra EU-lande kan betyde dimensionering af engelsksprogede uddannelser.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Lige nu diskuterer partierne bag SU-forliget, hvordan en overskridelse af det politisk aftalte loft over SU til udenlandske studerende, skal håndteres.

SU-udgifterne til udenlandske studerende har krydset grænsen på 449 millioner kroner årligt, og det forventes at stige i de kommende år, viser en analyse, som Uddannelses- og Forskningsministeriet lavede i efteråret.

Udfordringen er, at den danske regering ikke må udelukke EU-borgere, der opnår status af vandrende arbejdstagere, fra at få SU. Dermed har det eneste værktøj i kassen for at justere på udgifterne været, at justere på antallet af studiepladser, der kan udfyldes af internationale studerende.









0:000:00