Professor: EU's forslag til at regulere kunstig intelligens er meget kontroversielt

Der er lagt op til lobbyistkrig i EU, mener Anders Kofod-Petersen, professor i kunstig intelligens. Han ser tre problemer med EU's forslag til en ny regulering af kunstig intelligens, som skal løses, før det vedtages.

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

EU-Kommissionens forslag til regulering af kunstig intelligens er kontroversielt og kan få vidtrækkende konsekvenser, hvis det implementeres som foreslået. Sådan siger Anders Kofod-Petersen, professer og ekspert i anvendelsen af kunstig intelligens ved Alexandra Instituttet.

EU-Kommissionen vil blandt andet inddele anvendelser af kunstig intelligens i fire forskellige risiko-niveauer, hvoraf det allerhøjeste betyder et decideret forbud. På det næsthøjeste risikoniveau skal leverandøren af et kunstigt intelligent system blandt andet sørge for, at et menneske kan gribe ind, hvis der skulle opstå en farlig situation.

Teknologien skal være sikker at anvende, transparent og troværdig, lyder argumentet fra EU-Kommissionen, og de firkantede rammer i forordningsforslaget er Anders Kofod-Petersen positiv overfor:

0:000:00