Regeringen vil have EU-agentur til København

EU: Onsdag ventes regeringen officielt at melde Danmark på banen som kandidat til at huse EU’s lægemiddelagentur, EMA.

Danmark vil gerne huse EMA, EU’s lægemiddelagentur. Det melder regeringen angiveligt ud officielt onsdag på et pressemøde.

Det sker efter måneders diskrete forberedelser i blandt andet Københavns Kommune og Udenrigs- og Sundsministeriet og en lang periode med diskrete sonderinger i Bruxelles.

En stribe lande har meldt ud, at de ønsker at huse det magtfulde lægemiddelagentur, hvis briterne som ventet melder sig ud af EU. Danmark skulle høre til blandet de lande, som har en reel chance for at få agenturet.

Danmark er dog oppe imod andre oplagte i form af blandt andet Holland, Sverige og Italien.

Tidligere chef i Lægemiddelstyrelsen, Steffen Thirstrup, har i Altinget forklaret om Danmarks chancer for at vinde kampen om at få EMA til Danmark.

LÆS: Ekspert: Gode argumenter for at Danmark skal huse EMA

På pressemødet vil blandt andre udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) samt fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) fortælle om processen.

Derudover deltager Københavns overborgmester Frank Jensen. Med agenturet følger 900 arbejdspladser og et stort antal hotelovernatninger på grund af møder og konferencer. Det stiller store krav til hovedstadsområdets hotelfaciliteter og internationale skoler til de ansattes børn.

Forrige artikel Trods Trump: Partier holder fast i folkeafstemning om EU Trods Trump: Partier holder fast i folkeafstemning om EU Næste artikel Se hele pressemødet: Regeringen præsenterer bud på EU-agentur Se hele pressemødet: Regeringen præsenterer bud på EU-agentur