Om  
Jan Christian Vestre
Cecilie Myrseth
Marianne Sivertsen Næss

Regeringsrokade i Norge: Støre udnævner tre nye ministre

Fredag har Norge fået ny sundhedsminister, handelsminister og fiskeriminister. Rokaden sker efter, at en minister måtte trække sig efter en sag om plagiat.

Norges statsminister Jonas Gahr Støre på et pressemøde efter et ekstraordinært statsråd, hvor han præsenterede tre nye ministre.
Norges statsminister Jonas Gahr Støre på et pressemøde efter et ekstraordinært statsråd, hvor han præsenterede tre nye ministre.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Den daværende norske sundhedsminister Ingvild Kjerkol måtte i sidste uge trække sig, efter at være blevet taget i at snyde sit kandidatspeciale. Fredag eftermiddag har Norges statsminister Jonas Gahr Støre udnævnt hendes efterfølger og to andre nye ministre i sin regering.

Ny sundheds- og omsorgsminister: Jan Christian Vestre. Han har været handelsminister siden Støre-regeringen tiltrådte i 2021. Han er også næstformand i Arbejderpartiet.

Ny handels- og industriminister: Cecilie Myrseth. Hun har været minister for fiskeri og hav siden oktober sidste år efter en større rokade i regeringen, hvor fiskeriminister Bjørnar Skjæran var blandt de politikere, der forlod regeringen.

Ny minister for fiskeri og hav: Marianne Sivertsen Næss. Hun er i dag formand for Energi- og Miljøudvalget i Stortinget. Det er hendes første periode i Stortinget. Hun har tidligere været borgmester i Hammerfest.

Læs også

Den norske regering har været ramt af en række sager. I januar gik den norske minister for forskning af efter anklager om plagiat. I oktober 2023 stoppede udenrigsministeren efter en sag om sin ægtefælles aktiehandler.

Og i juni 2023 måtte kultur- og ligestillingsministeren træder tilbage efter hun gentagne gange havde brudt habilitetsreglerne ved at udpege og foreslå personer fra hendes omgangskreds til forskellige bestyrelsesposter. 

Læs mere om de nye ministre og se pressemødet med statsminister Jonas Gahr Støre hos Altinget Norge.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jan Christian Vestre

Sundheds- og omsorgsminister (Arbeiderpartiet), Norge
jurist (Universitetet i Oslo 2017)

Cecilie Myrseth

Handels- og industriminister (Arbeiderpartiet), Norge
psykolog (Universitetet i Tromsø 2015)

Marianne Sivertsen Næss

Fiskeriminister (Arbeiderpartiet), Norge

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024