S kræver fælles EU-bund under selskabsskatten – men alle lande skal beholde vetoret

EU-VALG: S kæmper for en EU-bund under selskabsskatten, men afviser at opgive den nationale vetoret i skattesager. Partiet har "ikke lagt sig fast på konkrete værktøjer", der kan bringe deres politik i mål, siger EU-ordfører.

Peter Hummelgaard vil presse EU lande med lav selskabsskat til at acceptere en fælles bund i skattesatserne. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019).<br>
Peter Hummelgaard vil presse EU lande med lav selskabsskat til at acceptere en fælles bund i skattesatserne. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019).
Anders Redder

Vi skal gå hårdere til værks over for nulskattelande og skattely, for de har en unfair praksis. Men jeg har ikke lagt mig fast på værktøjerne.

Peter Hummelgaard (S), EU-ordfører

En S-ledet regering ønsker at indføre en fælles bund under selskabsskatten, så ”ræset mod bunden” kan stoppes.

Det fastslår EU-ordfører Peter Hummelgaard, ligesom EU-topkandidater som Jeppe Kofod, Niels Fuglsang og Marianne Vind lister skattely-bekæmpelse og en bund under selskabsskat som mærkesager i EU-valgkampen.

Alligevel afviser partiet at indføre flertalsafgørelser på skatteområdet, så EU kan fratvinge lande som Cypern og Irland muligheden for at have en markant lavere selskabsskat end resten af EU's medlemslande.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00