S og DF afviser Friis Bachs ulandsdrømme

ELLERS TAK: S og DF vil ikke føre mere ulandsbistand ind i EU-systemet, som Dansk Flygtningehjælp foreslår. Sagen mister folkelig opbakning, hvis vi sender flere penge til EU, frygter Enhedslisten.

End ikke en stærkere fælles EU-indsats mod migranter kan få DF til at bakke op om at sende flere bistandsmilliarder til Bruxelles.
End ikke en stærkere fælles EU-indsats mod migranter kan få DF til at bakke op om at sende flere bistandsmilliarder til Bruxelles.Foto: /ritzau/Emilio Morenatti
Rasmus Dahl Løppenthin

Hvis man skal forfølge tanken om et stærkere EU-baseret bistandssystem, skal man være opmærksom på, at det ikke længere er sikkert, man som medlemsland kan gennemføre det, man har som en prioritet.

Claus Kvist Hansen
Udviklingsordfører, Dansk Folkeparti

Folketingets to største partier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, vender tommelfingeren nedad til Christian Friis Bachs forslag om at føre en større del af ulandsbistanden ind i EU-systemet.

Socialdemokraterne ser gerne, at Unionen gav flere penge i udviklingsbistand, men mener ikke, at det bør efterlade Danmark med en større regning til Bruxelles.

“EU's udviklingsbistand skal hæves ganske betragteligt, men det skal ikke ske ved, at landene betaler mere af deres ulandsbistand. Det skal ske via en omlægning af budgetterne. Det er faktisk en væsentlig del af vores udspil," siger udviklingsordfører Nick Hækkerup.

0:000:00