Støttekapløbet er skudt i gang: Sådan vil Europa sætte sig på den grønne omstilling

Ikke al grøn industri skal ligge i Europa, men mere af den bør gøre det, lyder budskabet fra EU-Kommissionen, der har fremlagt sit bud på, hvordan det skal lykkes.

Der er et kapløb i gang i den grønne omstilling, men det behøver ikke kun have én vinder, siger ledende næstformand i EU-Kommissionen Frans Timmermans.
Der er et kapløb i gang i den grønne omstilling, men det behøver ikke kun have én vinder, siger ledende næstformand i EU-Kommissionen Frans Timmermans.Foto: EU-Kommissionen
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: ”Det er et kapløb. Men det er et godt kapløb at være med i. Et kapløb, hvor alle vinder, hvis de løber hurtigt nok.”

Ordene faldt fra ledende næstformand i EU-Kommissionen Frans Timmermans, da han torsdag præsenterede Unionens nye plan for at styrke grøn teknologi i Europa i konkurrencen med omverdenen.

Den spændt ventede såkaldte Net Zero-retsakt sætter et mål om, at Europa om syv år skal levere mindst 40 procent af den bæredygtig teknologi, som kontinentet har behov for - fra vandpumper over vindkraft til solceller og – kontroversielt for nogle – også støtte til visse former for atomkraft.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00