Svensk EU-ambassadør: Formandskabet bliver en blanding mellem krisehåndtering og lovgivning

Ruslands krig mod Ukraine og dens konsekvenser ligger som en skygge over det nyligt påbegyndte svenske EU-formandskab. Sveriges EU-ambassadør Lars Danielsson skal stå i spidsen for det daglige arbejde i Bruxelles, og han forventer, det bliver et forår, som vil være præget af krisestyring, men også intensivt lovgivningsarbejde. "At fremme migrationsspørgsmålet vil være en af vores hovedopgaver," siger han.

Ifølge Sveriges EU-ambassadør Lars Danielsson vil Ruslands krig mod Ukraine påvirke alt, hvad der sker i foråret på forskellige måder.
Ifølge Sveriges EU-ambassadør Lars Danielsson vil Ruslands krig mod Ukraine påvirke alt, hvad der sker i foråret på forskellige måder.Foto: Rådet for Den Europæiske Union

At Sverige kickstartede sit formandskab for EU's Ministerråd ved at indkalde til et hastemøde om den øgede spredning af covid-19 fra Kina, er sigende for, hvad der kan forventes af de kommende seks måneder. Med krig i Ukraine, skyhøje energipriser og rekordhøj inflation vil krisestyring præge det svenske formandskab.

”Det næste halve år kommer i høj grad til at handle om en blanding af krisestyring og forsøg på at rykke lovgivningsdagsordenen så langt frem som muligt,” siger Sveriges EU-ambassadør, Lars Danielsson, på et pressemøde i Bruxelles i denne uge.

I løbet af foråret vil Lars Danielsson være edderkoppen i spindet i Ministerrådets daglige arbejde i Bruxelles – under det svenske formandskab skal han lede arbejdet i den arbejdsgruppe, som samler EU-landenes ambassadører, og hvor de mest afgørende EU-beslutninger træffes.

0:000:00