Om  
Anne-Sofie Sadolin Henningsen
David Munis Zepernick
Kathrine Olldag

Syvende radikale melder sit EU-spidskandidatur

EU-rådgiver Anne-Sofie Sadolin Henningsen har netop meldt sig ind i kampen om at blive Radikales EU-spidskandidat. Hun bliver dermed den syvende til at melde sit kandidatur offentligt ud.

33-årige Anne-Sofie Sadolin Henningsen vil kæmpe for et grønnere EU og trække på sine erfaringer som EU-rådgiver i Verdens Skove.
33-årige Anne-Sofie Sadolin Henningsen vil kæmpe for et grønnere EU og trække på sine erfaringer som EU-rådgiver i Verdens Skove.Foto: Privatfoto
Kasper Valentin Poulsen

EU-rådgiver hos Verdens Skove Anne-Sofie Sadolin Henningsen har officielt annonceret sit spidskandidatur for Radikale ved det kommende europaparlamentsvalg i 2024.

"Det bliver et enormt vigtigt valg, hvor retningen for EU i de næste fem år fastlægges, og EU er helt essentiel, hvis vi skal løse klima- og biodiversitetskrisen," lyder det fra Henningsen, der fortsætter:

"Det indebærer at kæmpe for en stærk og ambitiøs grøn europæisk union; at kæmpe for en hurtig, men fair grøn omstilling; og at turde sige det som det er: en grøn fremtid kræver ændringer i vores samfund, i vores måde at leve på og i vores måde at tænke på."

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00