Temadebat: Kyiv kalder! Hvor står vi efter et års krig i Ukraine?

Hvad er læren af 2022? Hvilken rolle bør Danmark spille det kommende år? Og giver det mening at tale om fred, som situationen er nu? De spørgsmål stiller Altinget i en ny temadebat.

Danmark har blandt andet doneret våbensystemet Caesar-haubitser og er i samarbejde med Tyskland og Nederlandene ved at istandsætte aflagte Leopard 1A5-kampvogne, så de kan sendes til Ukraine.
Danmark har blandt andet doneret våbensystemet Caesar-haubitser og er i samarbejde med Tyskland og Nederlandene ved at istandsætte aflagte Leopard 1A5-kampvogne, så de kan sendes til Ukraine.Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Kalenderen passerer snart 24. februar, der markerer etårsdagen for Ruslands invasion af Ukraine. Kampene ser ikke ud til at aftage, og ukrainerne er fortsat afhængige af humanitær- og militærstøtte fra Vesten for at kunne modstå russernes angreb og i sidste ende tvinge dem ud af landet igen.

Regeringen står last og brast med ukrainerne, og Danmark er en af de største bidragsydere taget vores størrelse i betragtning. Danmark har blandt andet doneret våbensystemet Caesar-haubitser og er, i samarbejde med Tyskland og Nederlandene, ved at istandsætte aflagte Leopard 1A5-kampvogne, så de kan sendes til Ukraine.

Krigen er gået ind i en ny fase, hvor russerne når som helst kan iværksætte den ventede storoffensiv, mens det ukrainske forsvar i øjeblikket bruger mere materiel og ammunition end Vesten er i stand til at levere. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024