Analyse af 
Erik Holstein

Thulesens bittersøde valgår

ANALYSE: Dansk Folkeparti står til tilbagegang ved to valg inden for et år, og det ellers så topstyrede parti har haft interne disciplinære problemer. Alligevel står DF strategisk stærkere end nogensinde før.

Thulesen med sfinks-udtryk: For en gangs skyld kan en partileder være tilfreds trods udsigten til tab.<br>
Thulesen med sfinks-udtryk: For en gangs skyld kan en partileder være tilfreds trods udsigten til tab.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Det bliver næppe striden om EU, der kommer til at hindre en VO-regering
Selvom DF og Venstre har vidt forskellige mål for Danmarks forhold til EU, er modsætningerne ikke akutte, og en regering kan bygge på status qou. 

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Hvad er nu det?

Folketingets mest topstyrede parti med tradition for en hurtig, konsekvent og usædvanlig barsk indgriben over for dissens, har oplevet flere afvigelser fra partilinjen. For ikke at tale om rene disciplinære problemer.

Det kom der for alvor fokus på med MEP Anders Vistisens krav om at blive Dansk Folkepartis spidskandidat til europaparlamentsvalget, men allerede inden da havde der været flere episoder, man normalt ikke forbinder med Dansk Folkeparti.

Strid om Rusland og EU
– Der er uenigheden om forholdet til Rusland, hvor partiets udenrigsordfører, Søren Espersen, står for en helt anderledes kontant linje over for Putin end forsvarsordfører Marie Krarup. Det er Espersen, der tegner partiet, men Marie Krarup har fået meget lang snor.

0:000:00