Tidligere ukrainsk præsident: Når man er Ruslands nabo, skal man forvente al slags ondskab

Ukraines tidligere præsident, Viktor Jusjtjenko, advarer mod at tro, at Ruslands politik ikke kan påvirke dig.

"Vi er nødt til at opgive tanken om, at vi skal opnå en form for fred med Putin. Rusland skal besejres, og Putin og hans medskyldige skal stilles for retten," siger Viktor Jusjtjenko til Altinget.
"Vi er nødt til at opgive tanken om, at vi skal opnå en form for fred med Putin. Rusland skal besejres, og Putin og hans medskyldige skal stilles for retten," siger Viktor Jusjtjenko til Altinget.Foto: Foto: Frode Andresen/Altinget
Frode Andresen

Da Viktor Jusjtjenko kæmpede for at vende Ukraine mere mod Vesten, EU og Nato, blev han forgiftet. Han mener selv, at det var Rusland, der stod bag.

20 år senere besøgte han Norges udenrigsminister Espen Barth Eide (Ap), i et Vesten, der er alvorligt bekymret over det pres, Rusland lægger på de omkringliggende lande.

"Hvis du ikke havde nævnt det, havde jeg ikke talt om det. Jeg har vænnet mig til mange ting, når det kommer til mit helbred, og jeg forstår, at de ikke kan ændres, men jeg kan ikke glemme, hvad de gjorde ved mig," siger Jusjtjenko til Altinget og fortsætter:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024