Trods Brexit: Storbritannien vil styrke forskningssamarbejdet med EU

BREXIT: I et udspil identificerer den britiske regering de vigtigste forskningsprogrammer, som de vil diskutere i forhandlingerne om deres exit fra EU. Briterne ønsker at styrke samarbejdet og er parate til at betale, hvad det koster, siger deres ambassadør i Danmark.

David Davis (tv.), Storbritanniens brexitminister, og Michel Barnier, EU's chefforhandler. De to har nu et udgangspunkt for forhandlingerne på forskningsområdet.
David Davis (tv.), Storbritanniens brexitminister, og Michel Barnier, EU's chefforhandler. De to har nu et udgangspunkt for forhandlingerne på forskningsområdet.Foto: EU-Kommissionen
Kasper Kaasgaard

Dette udspil er et rimeligt udgangspunkt for en mere detaljeret samtale.

Dominic Schroeder
Storbritanniens ambassadør i Danmark

Briternes problemer ved restriktioner vil være betragteligt større end Europas. Forskerne finder andre veje, men det kan give alvorlige problemer for Storbritannien.

Peter Munk Christiansen
Bestyrelsesformand, Danmarks Frie Forskningsfond

Som led i forhandlingerne om Storbritanniens udtræden af EU fremlagde den britiske regering onsdag sit forslag til, hvordan overgangen skal foregå på forskningsområdet.

I udspillet kan man læse, at briterne ønsker ikke blot at fastholde, men at styrke samarbejdet med EU, når det kommer til videnskab og innovation.

Det bekræfter den britiske ambassadør i Danmark, Dominic Schroeder, over for Altinget.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00