Troels Lund øjner spinkel chance for at afværge dansk dagpenge-nederlag i EU

SOCIAL SIKRING: EU-aftale om social sikring halter på målstregen. Beskæftigelsesministeren forsøger til det sidste at trække aftalen i retning af danske prioriteter, men forbereder sig samtidig på at indkassere et nederlag på dagpengeret og børnecheck.

Glade borebisser fejrer gennembrud i Metro Cityringen. Fremover vil arbejdstagere fra andre EU-lande kunne modtage dagpenge efter én måneds arbejde i Danmark, hvis ellers Rådet, Kommissionen og Parlamentet kan blive enige om de sidste detaljer.
Glade borebisser fejrer gennembrud i Metro Cityringen. Fremover vil arbejdstagere fra andre EU-lande kunne modtage dagpenge efter én måneds arbejde i Danmark, hvis ellers Rådet, Kommissionen og Parlamentet kan blive enige om de sidste detaljer.Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Vi arbejder fortsat på at trække aftalen i retning af danske prioriteter, selvom det ser svært ud på nuværende tidspunkt.

Troels Lund Poulsen
Beskæftigelsesminister, Venstre

Tirsdag var udset til skæbnestund for en EU-aftale, som trods kraftig modstand fra Danmark vil give EU-borgere ret til danske dagpenge allerede efter én måneds arbejde i Danmark.

Men mod forventning lykkedes det ikke at sætte punktum for en aftale om den såkaldte forordning 883, da Parlamentet, Kommissionen og Rådet mødtes i Strasbourg.

Når beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fredag morgen flyver til rådsmøde i Bruxelles, sker det derfor med et spinkelt håb om, at der stadig er en chance for at påvirke aftalen i retning af danske interesser.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00