Minister: Dansk debattør er korrekt opført på propaganda-liste

Anders Samuelsen (LA) i Folketinget 11. januar 2017 under spørgetiden.

HØRT I FOLKETINGET: Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) mener, at det er korrekt, at et indlæg fra debattøren Iben Thranholm er opført som misinformation til fordel for Rusland. DF’s forsvarsordfører, Marie Krarup, er rystet. *(Artiklen er præciseret) 

Er det rimeligt, at en kendt dansk islamkritiker er opført på EU-taskforcen East Stratcoms liste over russisk information, fordi vedkommende skriver, at Europa svigter sine værdier ved at tillade muslimers indvandring til Europa?

Sådan lød spørgsmålet fra Dansk Folkepartis Marie Krarup til den danske udenrigsminister ved onsdagens spørgetid i Folketinget.

Læs også: Debattør rystet over at blive stemplet som propaganda

Og den vurdering erklærede ministeren sig enig i.

"Hvis spørgeren henviser til et indlæg fra debattøren Iben Thranholm, der blev publiceret af Russia Insider i oktober 2015, er jeg enig i taskforcens vurdering af, at det udgør et typisk eksempel på Kremls narrativ om vestens moralske kollaps," sagde ministeren.

EU-taskforcen East Stratcom er oprettet for at overvåge information i offentligheden, der kan karakteriseres som misinformation, som støtter op om russiske interesser. Taskforcens holdninger afspejler dog ikke den officielle EU-holdning.

Iben Thranholm er rystet over udenrigsminister Anders Samuelsens udmelding. Det kan man læse mere om her.

Læs hele indlægget fra Iben Thranholm på Russia Insider her.

*Præcisering: Den liste, som omtales i klippet, er det ugentlige nyhedsbrev "Disinformation Review" med en tilhørende liste over artikler, som er blevet markeret som kritisable af organisationen.

Her er Iben Thranholms debatindlæg oplistet med link til artiklen, samt grunden til at organisationen har fundet det kritisabelt, men Iben Thranholms navn fremgår ikke direkte af oversigtsarket.

,

Forrige artikel Kun 18 EU-borgere har fået hurtigere adgang til dagpenge Kun 18 EU-borgere har fået hurtigere adgang til dagpenge Næste artikel Folketinget opretter Brexit-følgegruppe Folketinget opretter Brexit-følgegruppe
 • Anmeld

  Karin Høy · Skide sur

  Jeps

  De radikale er tilbage i folketinget.
  Hvor nice ... og det er jo noget vi kender fint til hvis vi spoler historien tilbage til 39-45.

 • Anmeld

  Frithiof Jensen

  MINTRUTH er her!

  Det er sjovt at de her "liberale politikere" også er de som går aller mest ind for masseovervågning, STASI-agenturer og fejlslagne millitäre ekspeditioner.

  Måske det første følger naturligt på grund af gentagne fiaskoer med det sidste?

  Men vi kan sove roligt i forventningen om at også dette totalitäre tiltag vil blive håndteret inkompetent af EU og Danmark - jeg mener, på trods af masseovervågning, terrorlovgivning og hvidvaskslove er der stadig muligt at rippe SKAT.dk af for mellem 12 og 100 MIA uden at nogen alarmer går igang og uden at nogen har nogen ide om hvor pengene er blevet af!

 • Anmeld

  Frans Josef Meyer · webredaktør - 'Katolikker i Dialog'

  Der er ikke tale om en liste over russisk propaganda

  Der er ikke tale om en liste over russisk propaganda, som Altinget.dk overskrift påstår.

  Men om at East Stratcoms i sit nyhedsbrev henviser til artiklen fra Russia Insider, som et eksempel på, at Russia Insider kolporterer Kremls historie om Vestens moralske forfald.

  En af Iben Thranholms mange artikler for Russia Insider, der alle fremstår som et ekkokammer for Kreml.

Ugens EU-podcast: Bliver det britiske parlament nødt til at udskyde Brexit?

Ugens EU-podcast: Bliver det britiske parlament nødt til at udskyde Brexit?

PARLAMENTET#50: Theresa Mays Brexit-aftale faldt med et brag i Westminster, men dagen efter overlevede hun en mistillidsafstemning. Nu skal premierministeren prøve at samle et dybt splittet parlament, der måske slet ikke kan enes om noget før exit-datoen 29. marts. Vi går i dybden og ser på EU’s reaktioner i denne uges europæiske podcast.