USA forventer dansk plan for øget forsvarsbudget om 22 dage

BNP: Mette Frederiksen skal til Nato-topmødet i starten af december kunne fremlægge en plan for at øge det danske forsvarsbudget til to procent af BNP i 2024. Det er forventningen fra USA.

Mette Frederiksen kan se frem til skældud, når hun i starten af december møder Donald Trump for første gang og deltager i sit første Nato-topmøde.
Mette Frederiksen kan se frem til skældud, når hun i starten af december møder Donald Trump for første gang og deltager i sit første Nato-topmøde.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

USA's præsident, Donald Trump, vil sandsynligvis afkræve den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), en plan for, hvordan Danmark vil nå op på at bruge 2 procent af sit bruttonationalprodukt på forsvar i 2024, når Mette Frederiksen i starten af december deltager i sit første Nato-topmøde og møder de øvrige Nato-landes stats- og regeringschefer.

Det fremgår af en orientering fra forsvarsminister Trine Bramsen (S) til Folketingets Forsvarsudvalg om det forsvarsministermøde i Nato-regi, som Trine Bramsen deltog i sidst i oktober.

"Den amerikanske forsvarsminister, Mark Esper, understregede, at der var en klar forventning til alle allierede om, at de senest til Nato-topmødet i december 2019 har en plan for, hvordan de vil nå 2 procent," skriver Trine Bramsen i orienteringen.

0:000:00