Velkommen til EU-debatten

PREMIERE: I anledning af det danske formandskab lancerer Altinget.dk et nyt nyhedsbrev med debat, klummer og blog-indlæg om EU og europæisk politik. Kom og giv din mening til kende.
Kristoffer Hecquet

Altinget.dk lancerer et nyt debat-koncept på portalen Altinget | EU. Beslutningstagere, interesseorganisationer, offentlige og private aktører får et nyt spillerum for at diskutere europæiske emner under det danske formandskab.

Ud over den ugentlige klumme vil vi hver uge bringe et aktuelt emne i den varme debatstol, hvor to aktører med forskellige holdninger vil give deres mening til kende.   

Ud over dette ugentlige nyhedsbrev, du netop har modtaget i din indbakke, lancerer vi 1. marts en webside med et overskueligt overblik over alle indlæg. Her vil være kategoriserede diskussioner, blogs, klummer fra EU og meget mere.

Nyt klummepanel
I denne første udgave af Altinget | EUdebatten præsenterer vi vores nye panel af klummeskribenter. Med klummen ønsker vi at komme et spadestik dybere i EU-politikken ved at lade personer, der har EU tæt inde på livet fra forskellige vinkler fortælle om, hvad der er vigtigt i EU lige nu. Fremover indledes hvert nyhedsbrev af et klummeindlæg efterfulgt af aktuelle debatemner og blogindlæg. Panelet består af:

Fakta
Henvendelser om EUdebatten skal rettes til debatredaktør Maja Flinthøj [email protected]

Vi vil opfordre til at benytte kommentarfunktionen flittigt for at skabe en livlig EU-debat, og ønkser du selv at bidrage med indlæg eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.

Maria Jepsen
Er forskningsdirektør i den Bruxelles-baserede fagforeningstænketank European Trade Union Institute og forelæser samtidig på Bruxelles' frie universitet som lektor i arbejdsmarkedsøkonomi.

Per Stig Møller
Er udenrigspolitisk ordfører for Konservative og tidligere udenrigsminister. Var blandt andet udenrigsminister under Danmarks forrige formandskab for EU.

Kristian Weise
Er direktør for Tænketanken Cevea. Er tidligere sekretariatsleder for de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet samt personlig assistent for de europæiske socialdemokraters tidligere formand, Poul Nyrup Rasmussen.

Kristoffer Klebak
Chef for EU og international afdeling hos Dansk Erhverv, tidligere national ekspert i handelsrelationer for Kommissionen i Bruxelles samt EU-konsulent i den britiske stat.

I efteråret 2011 bestod klummepanelet af: Klimakommissær Connie Hedegaard, direktør for Europea Policy Center, Hans Martens, europapolitisk chef for DI, Sinne B. Conan og Peder Munch Hansen fra Fagligt.eu.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00