Om  
Linea Søgaard-Lidell
Marcus Knuth

Venstre har fundet Marcus Knuths afløser til EP-valget

Venstres medlemmer i Region Sjælland har valgt Linea Søgaard-Lidell som deres repræsentant til europaparlamentsvalget til maj 2019. Hun overtager kredsen fra Marcus Knuth.

Ninna Gøbel Rønberg

Til maj 2019 er der igen valg til Europa-Parlamentet, og Venstre er kommet et skridt tættere på deres fulde kandidatliste. Torsdag 19. april valgte Venstre-medlemmerne i Region Sjælland nemlig deres kandidat.

Den nye kandidat for Sjællands Storkreds bliver den 31-årige Linea Søgaard-Lidell. Hun overtager kredsen fra Venstres folketingsmedlem Marcus Knuth, som var Sjællands kandidat til europaparlamentsvalget i 2014.

Det skriver Linea Søgaard-Lidell i en meddelelse til Altinget.

Og Linea Søgaard glæder sig til at komme i gang med sit arbejde, skriver hun på Twitter:

Desuden ønsker hun at dreje debatten over mod det, hun vurderer som mest relevant:

"Tiden er løbet fra at tale for eller imod unionen. Derimod er det uhyre vigtigt, at vi taler om, hvad vi vil bruge det politiske fællesskab i EU til, og hvordan EU skal udvikle sig fremadrettet. Den debat er yderst relevant at tage lige nu,” skriver Linea Søgaard-Lidell.

Den nyvalgte EP-kandidat kommer med en professionel baggrund inden for det EU-politiske område. Blandt andet har hun arbejdet på den danske EU-repræsentation i Bruxelles i forbindelse med Danmarks formandskab for Rådet i 2012, og hun har ad flere omgange siddet i hovedbestyrelsen for Europabevægelsen.

Ved siden af sit engagement i Venstre arbejder hun til dagligt som senior kommunikationsrådgiver i Vækstfonden.

Venstre opstiller i alt 12 kandidater til EP-valget – en kandidat fra hvert af de ti Europaudvalg, en VU-kandidat samt spidskandidaten, der vælges på Venstres landsmøde til november 2018.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Linea Søgaard-Lidell

MF (V)
cand.public. (Aarhus Uni.)

Marcus Knuth

ba.oecon. (Uni. of Virginia 2002), MBA (Uni. of Navarra 2007), MPA (Harvard Uni. 2013)