Vestager har kabinetchefen klar

JOBSKIFTE: Ditte Juul Jørgensen bliver kabinetchef for den kommende EU-kommissær, Margrethe Vestager (R). Den nybagte kabinetchef kommer fra en stilling som direktør ved EU-Kommissionens generaldirektorat for handel.

 

Tyson W. Lyall

Ditte Juul Jørgensen er navnet på Margrethe Vestagers kommende højre hånd i Kommissionen.

Som sin nærmeste daglige medarbejder og sparringspartner har den tidligere økonomi- og indenrigsminister nemlig valgt den 48-årige, nuværende direktør for multilateral handelspolitik og juridiske spørgsmål ved Kommissionens generaldirektorat for handel.

I sin nye stilling skal Ditte Juul Jørgensen rådgive kommissæren og repræsentere hende på møder internt i Kommissionen. Samtidig skal hun fungere som chef for kommissærens stab.

Om sit valg af Ditte Juul Jørgensen udtaler Margrethe Vestager i en pressemeddelelse:

”Det er min forventning, at hun vil udfylde en stærk og samlende rolle. Både i forhold til generaldirektoratet og bredt i kommissionen. Det er meget vigtigt for mig, at vi både samarbejder bredt og konkret i kommissionen. Vi skal opbygge en god og tillidsfuld dagligdag med generaldirektoratet, der besidder den stærke viden og ekspertise.”

Ditte Juul Jørgensen har mere end 20 års erfaring i EU og har arbejdet med en bred række økonomiske politikområder i Kommissionen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00