Viktor Orbán fik ingenting, og så lagde han sig fladt ned

Ungareren har gang i et ”mærkeligt og egoistisk spil,” siger Polens regeringsleder, Donald Tusk, i ugens europæiske podcast. Torsdagens topmøde om milliarder til Ukraine rejser spørgsmålet om, hvor længe de andre EU-ledere vil spille med.

En kerne af ledere var torsdag formiddag samlet i et lille mødelokale i EU's rådsbygning for at lave en aftale med Ungarns leder, Viktor Orbán, om at hjælpe Ukraine med i alt 373 milliarder kroner over de næste fire år. EU-cheferne Ursula von der Leyen og Charles Michel var med til mødet, men de virkelig tunge spillere var Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, og så den italienske regeringsleder, Giorgia Meloni, som øjensynlig spillede en vigtig rolle. For bordenden sidder Ministerrådets generalsekretær, Thérèse Blanchet.
En kerne af ledere var torsdag formiddag samlet i et lille mødelokale i EU's rådsbygning for at lave en aftale med Ungarns leder, Viktor Orbán, om at hjælpe Ukraine med i alt 373 milliarder kroner over de næste fire år. EU-cheferne Ursula von der Leyen og Charles Michel var med til mødet, men de virkelig tunge spillere var Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, og så den italienske regeringsleder, Giorgia Meloni, som øjensynlig spillede en vigtig rolle. For bordenden sidder Ministerrådets generalsekretær, Thérèse Blanchet.Foto: Ludovic Marin/AFP/Ritzau Scanpix

Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.

Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør.

Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.

 

Lyt til podcasten i afspilleren øverst i artiklen eller i din app.

 

Læs også

Læs også

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Donald Tusk

Premiereminister, Polen
historiker (Gdansk Uni. 1980)

Viktor Orbán

Premierminister, Ungarn
jurist (Eötvös Loránd University 1987)

0:000:00