DI: Ikke brug for 'saltpoliti'

SALT: Ændringer i saltindholdet fra industriens side skal ikke tvinges igennem med lovgivning, men i stedet ske ad frivillighedens vej, lyder det i dag fra DI Fødevarer. Også Hjerteforeningen mener, at man bør give frivilligheden en chance.
Per Bang Thomsen

Nu er det op til virksomhederne at levere, og det har vi en klar forventning om, at de gør hurtigt. Men viser det sig, at der ikke sker noget eller kun meget lidt, så må vi konstatere, at frivillighed ikke er vejen frem, og så vil vi helt sikkert arbejde for, at der bliver lovgivet på området

Mads Hyldgaard
Afdelingschef i Hjerteforeningen
Fakta
Saltpartnerskabet består af DI Fødevarer, Landbrug og Fødevarer, Dansk Erhverv, Horesta, Hjerteforeningen, Forbrugerrådet, Kræftens Bekæmpelse, Foreningen af Kliniske Diætister, Diabetesforeningen, Kost- og Ernæringsforbundet og Fødevarestyrelsen.
Det passer ikke, at man ikke kan få saltindholdet i de danske fødevarer ned ad frivillighedens vej. Faktisk er det allerede sket, skriver Ole Linnet Juul, der er Branchedirektør DI Fødevarer, i et debatindlæg på Altinget | Fødevarer i dag, tirsdag.

Læs Ole Linnet Juuls debatindlæg her.

I debatindlægget afviser han sidste uges kritik fra Lise Beha Erichsen, der er direktør i HjerneSagen, og Preben Vestergaard Hansen fra Professionshøjskolen Metropol. Begge betvivlede her fødevareindustriens motivation for at leve op til den frivillige ordning, som partnerskabet er nået frem til og iværksætter i løbet af foråret.

Læs "HjerneSagen: Frivillige salt-tiltag er ikke nok"

Dokumentation

Saltpartnerskabet har udarbejdet en række lister med anbefalede reduktionsmål for salt i forskellige fødevarer. Listerne sendes ud til industrien i løbet af foråret, og håbet er, at de kan få industrien til at nedsætte saltforbruget i de danske fødevarer, så reduktionsmålene er nået i november 2013.

Listerne, der nu er i sendt i høring, kan ses her


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00