DTU Fødevareinstituttet irettesætter DR's Kontant
Anne Hauge
Det er vores vurdering, at smitte af mennesker med ESBL fra fødevarer er et betydeligt og et stigende problem. Det er ligeledes DTU Fødevareinstituttets klare opfattelse, at antibiotikaresistens i fødevarer er en national såvel som international problemstilling, som udover en national indsats også kræver en international indsats.
Yvonne Agersø
Seniorforsker fra DTU Fødevareinstituttet
Den 18. februar 2014 viste DR programmet Kontant, hvor en rapport fra DTU Fødevareinstituttet blev brugt. Det fremlægges, som om der er en sammenhæng mellem otte dødsfald hos mennesker i Danmark og ESBL e-colibakterier fra kyllingekød. DTU kritiserer nu DR for at udelade usikkerhed i resultaterne.
I udsendelsen citeres rapporten fra DTU Fødevareinstituttet. Men tallet stammer fra en artikel i et internationalt tidsskrift. Dog udelades DTU's tilføjelse om tallets usikkerhed.
"Det er vores vurdering, at smitte af mennesker med ESBL fra fødevarer er et betydeligt og et stigende problem. Det er ligeledes DTU Fødevareinstituttets klare opfattelse, at antibiotikaresistens i fødevarer er en national såvel som international problemstilling, som udover en national indsats også kræver en international indsats," siger seniorforsker Yvonne Agersø fra DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.