DTU Fødevareinstituttet irettesætter DR's Kontant

KORT NYT: DTU Fødevareinstituttet kritiserer programmet Kontant på DR1 for at undlade usikkerhed i resultater i en DTU-rapport om ESBL-bakteriers forbindelse til dødsfald.

Det er vores vurdering, at smitte af mennesker med ESBL fra fødevarer er et betydeligt og et stigende problem. Det er ligeledes DTU Fødevareinstituttets klare opfattelse, at antibiotikaresistens i fødevarer er en national såvel som international problemstilling, som udover en national indsats også kræver en international indsats.

Yvonne Agersø
Seniorforsker fra DTU Fødevareinstituttet

Den 18. februar 2014 viste DR programmet Kontant, hvor en rapport fra DTU Fødevareinstituttet blev brugt. Det fremlægges, som om der er en sammenhæng mellem otte dødsfald hos mennesker i Danmark og ESBL e-colibakterier fra kyllingekød. DTU kritiserer nu DR for at udelade usikkerhed i resultaterne. 

I udsendelsen citeres rapporten fra DTU Fødevareinstituttet. Men tallet stammer fra en artikel i et internationalt tidsskrift. Dog udelades DTU's tilføjelse om tallets usikkerhed. 

"Det er vores vurdering, at smitte af mennesker med ESBL fra fødevarer er et betydeligt og et stigende problem. Det er ligeledes DTU Fødevareinstituttets klare opfattelse, at antibiotikaresistens i fødevarer er en national såvel som international problemstilling, som udover en national indsats også kræver en international indsats," siger seniorforsker Yvonne Agersø fra DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.  

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00