Landbrugsministre kaldt til ekstraordinært EU-møde: Sådan rammes fødevaresektoren af krigen i Ukraine

Ruslands invasion i Ukraine har ført til markante prisstigninger på især hvede, der ifølge eksperter også vil kunne mærkes hos forbrugerne. Onsdag er EU’s landbrugsministre kaldt til ekstraordinært rådsmøde.

Ukraine er en af verdens største eksportører af hvede. Ruslands invasion forventes derfor også at føre til markante prisstigninger på korn i Europa.
Ukraine er en af verdens største eksportører af hvede. Ruslands invasion forventes derfor også at føre til markante prisstigninger på korn i Europa.Foto: Valentyn Ogirenko/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Krigen i Ukraine står til at få store økonomiske konsekvenser på det europæiske kontinent, og det gælder også for landbrugs- og fødevaresektoren.

Da både Rusland og Ukraine er nogle af verdens største eksportører af kornprodukter som hvede, majs og soja, forventes invasionen således at få en mærkbar betydning for handlen med landbrugsvarer i både Danmark og resten af Europa.

Vi kommer nok desværre til at se en periode med store udsving i priserne på fødevarer, da både Rusland og Ukraine er store eksportører af korn til verdensmarkedet. Det vil også kunne få betydning i Danmark.

Rasmus Prehn (S)
Fødevareminister

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00