Nærbutikker frygter butiksdød ved højere cigaretpriser

PRISHOP: Tiltag som højere cigaretpriser og udstillingsforbud kan slå bunden ud af økonomien hos mange kiosker og nærbutikker, særligt i udkantsområderne, lyder det fra brancheforeninger.

Flere foreninger frygter, at stigende cigaretpriser kan føre til øget grænsehandel og illegalt salg af cigaretter. ARKIVFOTO.
Flere foreninger frygter, at stigende cigaretpriser kan føre til øget grænsehandel og illegalt salg af cigaretter. ARKIVFOTO.Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Endnu mere købekraft vil flyttes ud af Danmark, og den manglende omsætning vil lukke de danske kiosker og nærbutikker, specielt i udkantsområderne.

Nærbutikkernes Landsforening (NBL), Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation (BFR) og butikskæden Nærkøb A/S

Regeringens forhandlinger om en tobaksplan kan gøre livet sværere for mange små butikker.

Det skriver de tre aktører Nærbutikkernes Landsforening (NBL), Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation (BFR) og butikskæden Nærkøb A/S i breve til henholdsvis erhvervsudvalget og skatteudvalget.

De er særligt bekymrede for, at prisen på en pakke cigaretter stiger til 50 kroner, at der kommer et udstillingsforbud, så tobaksvarer skjules, og et krav om, at tobaksvarer standardiseres.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00