Ny temadebat: Hvordan skal den politiske vision for landbruget se ud?

I 2030-planen afslørede regeringen, at den har droppet idéen om at udarbejde en visionsplan for landbruget. Samtidig har debattører efterlyst en mere grundlæggende diskussion om erhvervets rolle i fremtidens Danmark. Derfor inviterer Altinget Fødevarer nu til temadebat og spørger en række vigtige politiske stemmer, hvordan den politiske vision for landbruget bør se ud? 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

I løbet af de seneste måneder har landbruget bevæget sig ind i centrum af dansk politik, og der er ingen tegn på, at opmærksomheden svinder ind snarligt. I den kommende tid vil landbruget nemlig blive omdrejningspunkt i en række politiske forhandlinger.

I regeringsgrundlaget fremgår det, at regeringspartierne ønsker at pålægge landbruget en CO2-afgift, og i slutningen af november forventes en ekspertgruppe netop at fremlægge sin længe ventede rapport om en sådan.

Venstre har bebudet, at man derefter vil indkalde aktører på området til såkaldte ”grønne trepartsforhandlinger”, før regeringen kommer med et udspil om CO2-afgiften.

Dokumentation

 

 

 


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00