Opsamling på temadebat: Fødevarekrisen er bestemt ikke afblæst

Altinget Fødevarer inviterede en række prominente aktører til at tage temperaturen på fødevarekrisen, der udsprang af Ruslands invasion af Ukraine sidste år. Læs eller genlæs deres svar her.

Fødevarekrisen er stadig meget aktuel, og endda uden fortilfælde i flere dele af verden, da fordelingen af mad og fødevarer er meget skæv fra land til land. Danmark mærker eksempelvis ikke til varemangel, men højere priser grundet inflation og øget energipriser.
Fødevarekrisen er stadig meget aktuel, og endda uden fortilfælde i flere dele af verden, da fordelingen af mad og fødevarer er meget skæv fra land til land. Danmark mærker eksempelvis ikke til varemangel, men højere priser grundet inflation og øget energipriser.Foto: Tiksa Negeri/Reuters/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Med Ruslands invasion af Ukraine opstod en række verdensomspændende kriser.

En af disse var truslen om en ny fødevarekrise, der samtidigt ville forværre de udfordringer, som samtlige regioner allerede stod med på landbrugs- og fødevareområdet. 

Med krigens igangværende steg priserne på madvarer, leverancekæder blev ændret eller brudt og omkostningerne på landbrugs- og fødevareproduktionen blev skudt i vejret. Udfordringerne stod, med andre ord, i tæt kø og konkurrence om at blive løst.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00