Regeringen vil have flere til at spise grønt, men kødkampagner får flest millioner fra det offentlige

Det bliver svært for staten at få danskerne til at spise mere klimavenligt, når der samtidig udbetales væsentligt flere offentlige midler til at fremme animalske produkter i forhold til plantebaserede fødevarer, vurderer Klimarådet. En misforstået præmis, mener Landbrug & Fødevarer.

Landbrugets produktionsafgiftsfonde brugte i 2021 tre gange så mange penge på at fremme kød- og mejeriprodukter i forhold til plantebaserede fødevarer. 
Landbrugets produktionsafgiftsfonde brugte i 2021 tre gange så mange penge på at fremme kød- og mejeriprodukter i forhold til plantebaserede fødevarer. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Danmark tildelte sidste år tre gange så mange penge til kampagner for kød- og mejeriprodukter som til vegetabilske fødevarer gennem landbrugets afgiftsfonde.

Og det gør det sværere at få flere danskere til at spise mere klimavenligt og dermed reducere udledningerne fra fødevareforbruget, vurderer regeringens uafhængige ekspertorgan Klimarådet.

Det kan øge forvirringen hos forbrugerne, når der bruges offentlige bevillinger til at promovere animalske produkter.

Klimarådet

0:000:00