Tre hurtige til fødevareordførerne om bælgfrugter: ”Jeg har en opskrift på linsesuppe, der smager dødgodt”

Altinget har i anledning af Bælgfrugternes Dag spurgt Folketingets fødevareordførere, om der bør gøres mere for at fremme den klimavenlige superføde. Og hvor mange bælgfrugter de selv spiser.

Dansk Folkepartis Peter Kofod mener ikke, at politikerne skal blande sig i, hvad danskerne spiser. Selv har han en opskrift på en "dødgod" linsesuppe.
Dansk Folkepartis Peter Kofod mener ikke, at politikerne skal blande sig i, hvad danskerne spiser. Selv har han en opskrift på en "dødgod" linsesuppe.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Andreas ArpSimon Solkær Lassen

Bælgfrugterne er udpeget som en nøgle til at omstille danskernes madvaner i en mere grøn retning, og de kan også blive en vigtig brik, når landbruget skal omstilles til flere plantebaserede fødevarer.

Af samme grund blev kikærterne, bønnerne og linserne for få år siden en del af de officielle kostråd, og de har endda også fået deres egen sang af Fødevarestyrelsen.

Det står dog samtidig også klart, at bælgfrugterne fortsat er langt fra at være en favorit i de danske spisestuer og i den danske fødevareproduktion.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00