Dan Jørgensen vil gå langt for fondenes penge

Interview: Samarbejdet med store fonde er en nødvendig ny kilde til finansiering af udvikling, og kan måske danne skole for andre, håber ministeren for udvikling og globalt klima.

Mere end 6000 elever får skolemad på Future Primary School i Kakuma. De fleste går direkte hjem og deler maden med deres familier.  
Mere end 6000 elever får skolemad på Future Primary School i Kakuma. De fleste går direkte hjem og deler maden med deres familier.  
Mikala Satiya Rørbech

Det er dagen efter et besøg i Afrikas næststørste flygtningelejr. Dan Jørgensen (S) er tilbage i Nairobi med en ren skjorte på og penge på lommen. Der er årsmøde i Den Afrikanske Udviklingsbank, og den danske minister for udvikling og globalt klima er på vej ind for at annoncere et rekordstort dansk bidrag på 785 millioner kroner.

Pengene skal gå via bankens fond til investeringer i udviklingen af Afrikas private sektor. Blandt andet til virksomheder, som vil skabe elforsyning og grøn omstilling i de fattigste og mest sårbare lande.  

Dan Jørgensen har længe haft sit politiske fokus på den side at agendaen, som handler om at mobilisere politiske løsninger og finansiering til strukturelle klimaindsatser.   

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024